Prísady
- 0.5 kg žraločieho mäsa
- múka hladká
- soľ
- 100 g masla
Postup
Umytého žraloka očistíme a zbavíme kože. Ak je menší, nakrájame ho na podkovičky, ak je väčší, krájame ho na plátky.
Mäso osolíme, obalíme v hladkej múke a dáme piecť na rozohriate maslo. Pečieme asi 10 min., pričom ho obraciame tak, aby sa mäso nerozpadlo.
Medzitým si pripravíme omáčku. Na rozohriatu panvicu dáme 2 PL masla a necháme rozpustiť. Pridáme nadrobno stredne veľkú nakrájanú cibuľu, 2 na kocky nakrájané zelené papriky,10 nasekaných strúčikov cesnaku. Všetko opražíme po dobu cca 4 minút a pridáme 10 PL pasírovaných paradajok.
Opečené mäso vložíme do omáčky a chvíľu necháme v nej, aby mäsom prešli všetky chute.
Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.