Prísady
- 1 kg žraločieho mäsa
- 50 g masla
- 150 ml mlieka
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 cibule
- 3 bobkové listy
- 3 mrkvy
- mäsový vývar
- 2 PL hladkej múky
- citrrón
- petržlenová vňať
- 1 čl celé čierne korenie
- soľ
Postup
Do vody dáme žraločie mäso, na polovičky rozrezanú cibuľu a mrkvu. Pridáme bobkový list, cesnak, masox, citrónovú šťavu, petržlen, korenie a soľ.
Privedieme do varu a varíme 2,5 hodiny. Potom vyberieme mäso a polievku precedíme.
Rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania dozlatista zasmažíme. Následne pridáme mlieko, dôkladne rozmiešame, vlejeme do polievky a necháme prejsť varom.
Nakoniec mäsko očistíme od kože a kostí, pridáme do polievky.
Podávame s chrumkavými krutónmi ozdobené šľahačkou.