Žraločia polievka

Žraločia polievka
Prísady
  • 1 kg žraločieho mäsa
  • 50 g masla
  • 150 ml mlieka
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 3 mrkvy
  • mäsový vývar
  • 2 PL hladkej múky
  • citrrón
  • petržlenová vňať
  • 1 čl celé čierne korenie
  • soľ
Postup

Do vody dáme žraločie mäso, na polovičky rozrezanú cibuľu a mrkvu. Pridáme bobkový list, cesnak, masox, citrónovú šťavu, petržlen, korenie a soľ.

Privedieme do varu a varíme 2,5 hodiny. Potom vyberieme mäso a polievku precedíme.

Rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania dozlatista zasmažíme. Následne pridáme mlieko, dôkladne rozmiešame, vlejeme do polievky a necháme prejsť varom.

Nakoniec mäsko očistíme od kože a kostí, pridáme do polievky.

Podávame s chrumkavými krutónmi ozdobené šľahačkou.