Prísady
- 1 kg žraloka
- 300 g údeného bôčika
- 1 citrón
- 3 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- mletý muškátový orech
- soľ podľa chuti
- olej alebo bravčovú masť na vyprážanie vo fritéze
Postup
Kúsky pripraveného žraloka (bez kože) posypeme korením, muškátovým orechom, rozotretým cesnakom so soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Každý kus žraloka zabalíme do jemného a dlhého pásiku bôčika, prepichneme špajdľou a dáme na 20- 30 minút odležať do chladničky.Po odležaní kúsky mäsa so slaninkou prudko opečieme vo fritéze.
Pred podávaním odstránime špajdle, biftek položíme na tanier. Ozdobíme kolieskami citróna, kúskami masla a posypeme červenou mletou paprikou.
K bifteku podávame opraženú alebo uvarenú zeleninu.