Žraločí steak po námornícky

Žraločí steak po námornícky
Prísady
  • 1 kg žraloka
  • 300 g údeného bôčika
  • 1 citrón
  • 3 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • mletý muškátový orech
  • soľ podľa chuti
  • olej alebo bravčovú masť na vyprážanie vo fritéze
Postup

Kúsky pripraveného žraloka (bez kože) posypeme korením, muškátovým orechom, rozotretým cesnakom so soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Každý kus žraloka zabalíme do jemného a dlhého pásiku bôčika, prepichneme špajdľou a dáme na 20- 30 minút odležať do chladničky.Po odležaní kúsky mäsa so slaninkou prudko opečieme vo fritéze.

Pred podávaním odstránime špajdle, biftek položíme na tanier. Ozdobíme kolieskami citróna, kúskami masla a posypeme červenou mletou paprikou.

K bifteku podávame opraženú alebo uvarenú zeleninu.