Zemiaky plnené kuracím mäsom

Zemiaky plnené kuracím mäsom
Prísady
  • 750 g kuracie prsia
  • 200 g majonézy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 7 ks zemiakov stredne veľkých
  • 200 g tvrdý syr
  • 1 ks jarná cibuľka
  • morská soľ
Postup

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Do panvice nalejeme necelý pohár vody, pridáme majonézu, premiešame a pridáme na kocky nakrájané prsia. Dochutíme soľou a pridáme pretlačený cesnak. Zakryjeme a dusíme asi 20 minút.

Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Plech na muffiny potrieme olejom a doň na spodok a kraje vložíme masu z postrúhaných zemiakov. Trochu zemiakov si odložíme.

Naplníme mäsom a dáme piecť do rúry na teplotu 240 °C na 20 minút.

Medzitým si zvyšok zemiakov zmiešame s nastrúhaným syrom a cibuľkou a dáme na vrch. Zapečieme ešte asi 10 minút