- 3 PL postrúhaného syra
- mleté čierne korenie
- soľ
- 4 PL sterilizovaných posekaných šampiňónov
- 1 PL múky
- 4 PL masla
- 0.6 kg teľacie rebierka
Teľacie rebrá osekáme od hrubších kostí a umyjeme. Potom mäso pokrájame na rebierka a vyklepeme.
Maslo roztopíme na panvici a rebierka pomaly opekáme na miernom ohni, aby sa maslo neprepálilo.
Opečené mäso preložíme na teplé miesto. Do zostatku masla prisypeme trochu múky a rozmiešame. Vlejeme nálev zo sterilizovaných šampiňónov, okoreníme, osolíme a miešajúc prevaríme. Potom vložíme posekané šampiňóny a necháme variť 10 minút.
Plytkú zapekaciu misu potrieme maslom a vložíme opečené rebierka. Na každé dáme 1-2 lyžice šampiňónovej omáčky a posypeme postrúhaným syrom. Dáme rýchlo zapiecť.
Podávame s jemným zeleninovým šalátom.
Zapekané teľacie rebierko pripravíme na rôzne spôsoby tak, že do šťavy z opekania môžeme vložiť: 1) plátky hydinovej pečene; 2) rezance z kyslej uhorky; 3) rezance šunky a zeleného hrášku; 4) restované prehriate ovocie; 5) pokrájané natvrdo uvarené vajc
Šťavu s vložkou rozriedime vývarom z kostí, vínom, smotanou. Šťavu môžeme ochutiť rozotretými sardelami, mletým čiernym korením,kari korením, vegetou, kečupom, petržlenovou vňaťou, pažítkou, rozmarínom a podobne.