Zapekané teľacie rebierko so šampiňónmi

Zapekané teľacie rebierko so šampiňónmi
Prísady
  • 3 PL postrúhaného syra
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 4 PL sterilizovaných posekaných šampiňónov
  • 1 PL múky
  • 4 PL masla
  • 0.6 kg teľacie rebierka
Postup

Teľacie rebrá osekáme od hrubších kostí a umyjeme. Potom mäso pokrájame na rebierka a vyklepeme.

Maslo roztopíme na panvici a rebierka pomaly opekáme na miernom ohni, aby sa maslo neprepálilo.

Opečené mäso preložíme na teplé miesto. Do zostatku masla prisypeme trochu múky a rozmiešame. Vlejeme nálev zo sterilizovaných šampiňónov, okoreníme, osolíme a miešajúc prevaríme. Potom vložíme posekané šampiňóny a necháme variť 10 minút.

Plytkú zapekaciu misu potrieme maslom a vložíme opečené rebierka. Na každé dáme 1-2 lyžice šampiňónovej omáčky a posypeme postrúhaným syrom. Dáme rýchlo zapiecť.

Podávame s jemným zeleninovým šalátom.

Zapekané teľacie rebierko pripravíme na rôzne spôsoby tak, že do šťavy z opekania môžeme vložiť: 1) plátky hydinovej pečene; 2) rezance z kyslej uhorky; 3) rezance šunky a zeleného hrášku; 4) restované prehriate ovocie; 5) pokrájané natvrdo uvarené vajc

Šťavu s vložkou rozriedime vývarom z kostí, vínom, smotanou. Šťavu môžeme ochutiť rozotretými sardelami, mletým čiernym korením,kari korením, vegetou, kečupom, petržlenovou vňaťou, pažítkou, rozmarínom a podobne.