Zapekané teľacie ragú

Zapekané teľacie ragú
Prísady
  • 250 g zeleru
  • 0.5 kg teľacieho pliecka bez kosti
  • 40 g tuku
  • 20 g čerstvého masla
  • 20 g cibule
  • 300 g paradajok
  • 40 g hladkej múky
  • 1.5 dl mlieka
  • 20 g strúhanky
  • cukor
  • soľ
  • petržlenová vňať
Postup

Pliecko očistíme, umyjeme, pridáme očistený zeler a mierne zalejeme vriacou vodou. Pridáme očistenú cibuľu, soľ a varíme domäkka.

Mäso a zeler vyberieme, keď vychladne, pokrájame ho na malé kocky.

Vlažný vývar zahustíme svetlou zápražkou, rozšľaháme, pridáme mlieko a za občasného miešania pomaly varíme asi 30 minút, kým nezhustne.

Mäso, zeler, ošúpané a na malé kocky nakrájané paradajky, sekaný zelený petržlen premiešame s pripravenou (bešamelovou) omáčkou. Osolíme a okoreníme, poprípade dochutíme cukrom.

Ohňovzdornú nádobu vymažeme maslom, posypeme strúhankou a vložíme do nej ragú.

Nakoniec pokvapkáme roztopeným maslom a v horúcej rúre necháme zapiecť.

Vhodnou prílohou sú varené zemiaky posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.