- 250 g zeleru
- 0.5 kg teľacieho pliecka bez kosti
- 40 g tuku
- 20 g čerstvého masla
- 20 g cibule
- 300 g paradajok
- 40 g hladkej múky
- 1.5 dl mlieka
- 20 g strúhanky
- cukor
- soľ
- petržlenová vňať
Pliecko očistíme, umyjeme, pridáme očistený zeler a mierne zalejeme vriacou vodou. Pridáme očistenú cibuľu, soľ a varíme domäkka.
Mäso a zeler vyberieme, keď vychladne, pokrájame ho na malé kocky.
Vlažný vývar zahustíme svetlou zápražkou, rozšľaháme, pridáme mlieko a za občasného miešania pomaly varíme asi 30 minút, kým nezhustne.
Mäso, zeler, ošúpané a na malé kocky nakrájané paradajky, sekaný zelený petržlen premiešame s pripravenou (bešamelovou) omáčkou. Osolíme a okoreníme, poprípade dochutíme cukrom.
Ohňovzdornú nádobu vymažeme maslom, posypeme strúhankou a vložíme do nej ragú.
Nakoniec pokvapkáme roztopeným maslom a v horúcej rúre necháme zapiecť.
Vhodnou prílohou sú varené zemiaky posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.