- 600 g kuracie prsia vykostené
- rastlinný olej
- 1 PL korenie na grilovanie
- 350 g sušený cícer
- 4 strúčiky cesnak
- 1 ks cibuľa
- 400 ml vývar z cíceru (voda v ktorej sa varil cícer)
- 250 g mrkva
- 50 g zeler
- 3 ks citrón
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 2 čl sezam
- 0,5 PL kryštálový cukor
- 4 ks šalátové srdiečka
- mletá paprika sladká
- 1 ks červená paprika
Umyté a osušené kuracie prsia vložíme do misky a pridáme k nim 2 lyžice rastlinného oleja so sezamovými semienkami. Ochutíme grilovacím korením a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky marinovať. Potom ich opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z oboch strán dozlatista.
Preložíme ich na plech, prelejeme výpekom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 12 minút. Upečené kuracie prsia nakrájame na plátky.
Cícer preberieme, prepláchneme a necháme cez noc namočený vo vode. Potom uvaríme podľa návodu na obale domäkka.
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme na kocky nakrájanú mrkvu (50 g) a zeler a nahrubo nakrájaný cesnak a cibuľu. Potom pridáme uvarený cícer a podlejeme 400 ml vody, v ktorej sa cícer varil.
Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Potom odstavíme z ohňa, pridáme nastrúhanú kôru z 1,5 citróna a rozmixujeme na kašu. Ochutíme šťavou z 1 citróna (podľa chuti), soľou, korením a pár kvapkami olivového oleja. Pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a posypané mletou paprikou.
Podávame so šalátom: Zmiešame nastrúhanú kôru a šťavu z ½ citróna, cukor, 50 ml olivového oleja, soľ a korenie. Dôkladne premiešame. Umytý a osušený šalát a zvyšnú mrkvu nakrájame na tretiny, papriku na tenšie pásiky.