Zapekané kuracie prsia s cícerovou kašou

Zapekané  kuracie prsia s cícerovou kašou
Prísady
  • 600 g kuracie prsia vykostené
  • rastlinný olej
  • 1 PL korenie na grilovanie
  • 350 g sušený cícer
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • 400 ml vývar z cíceru (voda v ktorej sa varil cícer)
  • 250 g mrkva
  • 50 g zeler
  • 3 ks citrón
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 čl sezam
  • 0,5 PL kryštálový cukor
  • 4 ks šalátové srdiečka
  • mletá paprika sladká
  • 1 ks červená paprika
Postup

Umyté a osušené kuracie prsia vložíme do misky a pridáme k nim 2 lyžice rastlinného oleja so sezamovými semienkami. Ochutíme grilovacím korením a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky marinovať. Potom ich opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z oboch strán dozlatista.

Preložíme ich na plech, prelejeme výpekom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 12 minút. Upečené kuracie prsia nakrájame na plátky.

Cícer preberieme, prepláchneme a necháme cez noc namočený vo vode. Potom uvaríme podľa návodu na obale domäkka.

Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme na kocky nakrájanú mrkvu (50 g) a zeler a nahrubo nakrájaný cesnak a cibuľu. Potom pridáme uvarený cícer a podlejeme 400 ml vody, v ktorej sa cícer varil.

Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Potom odstavíme z ohňa, pridáme nastrúhanú kôru z 1,5 citróna a rozmixujeme na kašu. Ochutíme šťavou z 1 citróna (podľa chuti), soľou, korením a pár kvapkami olivového oleja. Pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a posypané mletou paprikou.

Podávame so šalátom: Zmiešame nastrúhanú kôru a šťavu z ½ citróna, cukor, 50 ml olivového oleja, soľ a korenie. Dôkladne premiešame. Umytý a osušený šalát a zvyšnú mrkvu nakrájame na tretiny, papriku na tenšie pásiky.