Prísady
- 1.3 kg bravčovej krkovičky s kosťou
- 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
- 200 g tvrdého syra
- 1 kyslú smotanu
- 1.5 kg zemiakov
- 2 cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 PL olej
Postup
Syr nastrúhame a zmiešame so smotanou. Očistené zemiaky nakrájame na hrubšie plátky.
Pekáč alebo plech polejeme trochou rastlinného oleja.
Krkovičku nakrájame na plátky a prudko osmažíme z oboch strán. Pridáme nakrájanú cibuľu, soľ a korenie a navrstvíme na zemiaky.
Na vrch poukladáme zvyšok zemiakov, posypeme druhou polovicou strúhaného syra a polejeme zvyškom kyslej smotany.
Všetko prikryjeme alobalom a vložíme do vopred rozohriatej rúry. Pečieme necelých 20 minút, potom odstránime alobal a ešte mierne zapečieme. Podávame s tatarskou omáčkou.