Prísady
- 2 PL masla
- bobkový list
- 5 klinčekov
- 1 čl soli
- 3 strúčiky cesnaku
- štipka tymianu
- 50 ml suchého sherry
- 0.75 kg hovädzích chvostov
- 2 PL oleja
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 pór
- 150 g zeleru
- 4 paradajky
- 1 čl celého čierneho korenia
Postup
Chvosty nasekáme na 5 cm dlhé kúsky.
Cibuľu, mrkvu, zeler a pór nakrájame na kocky. Z paradajok urobíme pretlak.
Všetko aj s koreninami vložíme do tlakového hrnca. Zalejeme dvoma litrami vody, pridáme maslo a olej a privedieme do varu. Potom stíšime a varíme.
Do hotového vývaru pridáme sherry.
Upečieme tyčinky z lístkového cesta, posypané syrom, ktoré pridávame k polievke.