- 1.5 kg sliepky
- 200 g ryžových rezancov
- zázvor
- badián
- škoricu
- muškátový orech
- 1 cibuľu
- 1 mladá cibuľka
- fazuľové klíčky
Sliepku dáme studenej vody spolu s pečenou cibuľou a varíme asi jednu hodinu a 15 minút. Keď voda začne vrieť je potrebné stíšiť oheň na minimum.
Keď je sliepka uvarená, tak ju z vývaru vyberieme von a vykostíme ju, pritom kosti vložíme späť do vývaru. Mäso, najmä slepačie prsia nakrájame na tenké plátky.
Pokiaľ sa vývar dokončí pripravíme si ryžové rezance (široké) tak, že ich namočíme do vlažnej vody a pred podávaním ich prelejeme slanou vriacou vodou a necháme chvíľku povariť .
Na panvici oblanšírujeme sušenú cibuľu s klíčkami.
Do vyhriatych misiek vložíme zmes klíčkov, kúsky mäsa, rezance a zalejeme vývarom.
Do pripravenej porcie môžeme pridať čerstvé bylinky, najmä koriander, štipku mletého zázvoru a šťavu zo štvrtinky citróna alebo limetky.