- 500 g hovädzia roštenka
- 1 ks hovädzia špiková kosť
- nakrájaný pór
- bambusové výhonky
- 1 hrsť čerstvý koriander
- 1 bal. ryžové rezance
- 1 ks limetka
- 1 ks čili paprička, nadrobno nakrájaná
- 1 PL kurkuma
- 1 PL hnedý cukor
- 1 ks cibuľa
- 4 plátky čerstvý zázvor
- 5 ks badián
- 5 ks klinček
- 1 čl fenikel
- 1 čl soľ
- 2 PL rybacia omáčka
- 2 ks citrónová tráva – vôňovec citrónový(prípadne 1 čl nastrúhanej citrónovej kôry)
- 6 ks limetkové listy
Najprv si pripravíme ryžové rezance podľa návodu na obale.
Vo woku si na oleji rozpálime kurkumu spolu s hnedým cukrom a pridáme na štvrtinky nakrájanú cibuľu. Restujeme spolu, kým cukor neskaramelizuje.
Do veľkého hrnca dáme vodu a pridáme kosť z hovädzieho mäsa spolu s hovädzou roštenkou.
Postupne pridávame plátky čerstvého zázvoru, fenikel, badiánu, limetkové listy, citrónovú trávu, soľ a rybaciu omáčku.
Nakoniec pridáme vopred orestovanú cibuľu s kurkumou a cukrom. Pomaly (tesne pod bodom varu) varíme 3 hodiny.
Do misky si pripravíme uvarené ryžové rezance spolu s najemno nasekanou jarnou cibuľkou, pórom, čerstvým koriandrom, bambusovými výhonkami, štvrťkou limetky a hovädzím mäskom. Ihneď servírujeme.