Vietnamská pho - bo polievka

Vietnamská pho - bo polievka
Prísady
  • 500 g hovädzia roštenka
  • 1 ks hovädzia špiková kosť
  • nakrájaný pór
  • bambusové výhonky
  • 1 hrsť čerstvý koriander
  • 1 bal. ryžové rezance
  • 1 ks limetka
  • 1 ks čili paprička, nadrobno nakrájaná
  • 1 PL kurkuma
  • 1 PL hnedý cukor
  • 1 ks cibuľa
  • 4 plátky čerstvý zázvor
  • 5 ks badián
  • 5 ks klinček
  • 1 čl fenikel
  • 1 čl soľ
  • 2 PL rybacia omáčka
  • 2 ks citrónová tráva – vôňovec citrónový(prípadne 1 čl nastrúhanej citrónovej kôry)
  • 6 ks limetkové listy
Postup

Najprv si pripravíme ryžové rezance podľa návodu na obale.

Vo woku si na oleji rozpálime kurkumu spolu s hnedým cukrom a pridáme na štvrtinky nakrájanú cibuľu. Restujeme spolu, kým cukor neskaramelizuje.

Do veľkého hrnca dáme vodu a pridáme kosť z hovädzieho mäsa spolu s hovädzou roštenkou.

Postupne pridávame plátky čerstvého zázvoru, fenikel, badiánu, limetkové listy, citrónovú trávu, soľ a rybaciu omáčku.

Nakoniec pridáme vopred orestovanú cibuľu s kurkumou a cukrom. Pomaly (tesne pod bodom varu) varíme 3 hodiny.

Do misky si pripravíme uvarené ryžové rezance spolu s najemno nasekanou jarnou cibuľkou, pórom, čerstvým koriandrom, bambusovými výhonkami, štvrťkou limetky a hovädzím mäskom. Ihneď servírujeme.