Veľkonočné jahňacie medailóniky

Veľkonočné jahňacie medailóniky
Prísady
  • 1 kg jahňacieho mäsa bez kosti (stehno, pliecko, karé)
  • 100 g oleja
  • 30 g cesnaku
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 100 ml bieleho vína
  • 150 g zelenej papriky
  • 100 gr cibule
  • 50 g masla
  • bylinky - bazalku a tymián
  • múka hladká
  • provensálske bylinky
  • soľ
Postup

Mäso pokrájame na medailóniky, jemne naklepeme, osolíme. Potrieme rozotretým cesnakom, poukladáme na seba do misky a prelejeme olejom. Dáme odležať do chladu minimálne na 2 hod (najlepšie na 24 hod).

Potom mäso obalíme v hladkej múke, prudko orestujeme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku orestujeme hrubšie rezance papriky, kolieska cibule, plátky cesnaku a plátky šampiňónov.

Vrátime mäso, podlejeme bielym vínom, ochutíme bylinkami - bazalkou a tymiánom a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať horúcou vodou, príp. vývarom z kocky bujónu.

Na záver dochutíme provensálskymi bylinkami a zjemníme maslom.

Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo zemiakové krokety.