Prísady
- 1 kg jahňacieho mäsa bez kosti (stehno, pliecko, karé)
- 100 g oleja
- 30 g cesnaku
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 100 ml bieleho vína
- 150 g zelenej papriky
- 100 gr cibule
- 50 g masla
- bylinky - bazalku a tymián
- múka hladká
- provensálske bylinky
- soľ
Postup
Mäso pokrájame na medailóniky, jemne naklepeme, osolíme. Potrieme rozotretým cesnakom, poukladáme na seba do misky a prelejeme olejom. Dáme odležať do chladu minimálne na 2 hod (najlepšie na 24 hod).
Potom mäso obalíme v hladkej múke, prudko orestujeme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku orestujeme hrubšie rezance papriky, kolieska cibule, plátky cesnaku a plátky šampiňónov.
Vrátime mäso, podlejeme bielym vínom, ochutíme bylinkami - bazalkou a tymiánom a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať horúcou vodou, príp. vývarom z kocky bujónu.
Na záver dochutíme provensálskymi bylinkami a zjemníme maslom.
Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo zemiakové krokety.