- 400 g rump steak (mäso zo stehna)
- 80 g masla
- 1 ks chilli paprička
- 1 hrsť petržlenovej vňate a tymiánu
- 1 ks citrón
- 1 hrsť rukola
- 3 ks jarná cibuľka
- 70 g cherry paradajky
- 1 PL pražené tekvicové jadrá
- 70 g tvrdý syr cheddar
- čierne korenie
- morská soľ
- štipľavá mletá paprika
- olivový olej
Steak rozdelíme na 2 menšie kusy a ochutíme z oboch strán čiernym korením. Grilujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z každej strany približne 5 minút.
Odstavíme z plameňa, ochutíme citrónovou šťavou, z oboch strán osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Prikryjeme alobalom a necháme odpočívať 2 – 3 minúty.
Na záver steaky potrieme lyžicou pikantného masla a počkáme, kým sa rozpustí. Steaky pred servírovaním tranšírujeme – nakrájame na tenké plátky a osolíme. Pdávame na rukolovom šaláte posypané hoblinkami cheddaru. Ako príloha je vynikajúca opečená bruschetta.
Bylinkové maslo: K zmäknutému maslu pridáme štipľavú mletú papriku, nadrobno nasekanú štipľavú papričku zbavenú semienok, lístky čerstvého tymianu a petržlenovú vňať nasekanú najemno. Ochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame.
Rukolový šalát: K umytej a osušenej rukole pridáme na menšie kúsky nakrájanú lahôdkovú cibuľku, na štvrtiny nakrájané cherry paradajky, olúpané tekvicové semienka a hoblinky syra cheddar. Ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Zľahka premiešame.
Opečená bruschetta: Krajce bieleho toastového chleba opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista. Každý krajec potrieme strúčikom cesnaku.