Tranšírovaný rump steak s bylinkovým maslom

Tranšírovaný rump steak s bylinkovým maslom
Prísady
  • 400 g rump steak (mäso zo stehna)
  • 80 g masla
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 hrsť petržlenovej vňate a tymiánu
  • 1 ks citrón
  • 1 hrsť rukola
  • 3 ks jarná cibuľka
  • 70 g cherry paradajky
  • 1 PL pražené tekvicové jadrá
  • 70 g tvrdý syr cheddar
  • čierne korenie
  • morská soľ
  • štipľavá mletá paprika
  • olivový olej
Postup

Steak rozdelíme na 2 menšie kusy a ochutíme z oboch strán čiernym korením. Grilujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z každej strany približne 5 minút.

Odstavíme z plameňa, ochutíme citrónovou šťavou, z oboch strán osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Prikryjeme alobalom a necháme odpočívať 2 – 3 minúty.

Na záver steaky potrieme lyžicou pikantného masla a počkáme, kým sa rozpustí. Steaky pred servírovaním tranšírujeme – nakrájame na tenké plátky a osolíme. Pdávame na rukolovom šaláte posypané hoblinkami cheddaru. Ako príloha je vynikajúca opečená bruschetta.

Bylinkové maslo: K zmäknutému maslu pridáme štipľavú mletú papriku, nadrobno nasekanú štipľavú papričku zbavenú semienok, lístky čerstvého tymianu a petržlenovú vňať nasekanú najemno. Ochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame.

Rukolový šalát: K umytej a osušenej rukole pridáme na menšie kúsky nakrájanú lahôdkovú cibuľku, na štvrtiny nakrájané cherry paradajky, olúpané tekvicové semienka a hoblinky syra cheddar. Ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Zľahka premiešame.

Opečená bruschetta: Krajce bieleho toastového chleba opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista. Každý krajec potrieme strúčikom cesnaku.