Thajský šalát s hovädzím mäsom

Thajský  šalát s hovädzím mäsom
Prísady
  • 500 g hovädzie mäso
  • 120 g zelená fazuľka
  • 350 g listov hlávkového šalátu
  • 1 ks šalátová uhorka
  • 2 ks paradajky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL olivový olej
  • 2 PL rastlinný olej
  • 2 PL sladká chilli omáčka
  • 2 ks limetka
  • 1 zväzok čerstvá bazalka
  • 1 zväzok čerstvý koriander
  • 2 ks vôňovec citrónový /citrónová tráva/
Postup

Nakrájame šalátové listy, paradajky a uhorku, zľahka premiešame a na rozložíme na taniere.

Cesnak rozdrvíme. Obtrháme listy z vôňovca citrónového a z vnútrajška nakrájame za jednu lyžičku. Na tenké pásiky pokrájame hovädzie mäso a odložíme nabok. Opláchneme bylinky, osušíme a nakrájame ich nadrobno.

Následne zelenú fazuľku posolíme, pridáme vôňovec citrónový s cesnakom a opečieme na panvici do zlatista .

Pridáme mäso a opekáme ho na najsilnejšom plameni 1 až 2 minúty pri stálom miešaní. Keď je mäso hotové umiestníme ho na pripravenú zmes paradajok, uhoriek a šalátu.

Vytlačíme 2 lyžice limetkovej šťavy a pridáme do hrnca s bylinkami, olivovým olejom a čili omáčkou. Pri stálom miešaní povaríme asi minútu a prelejeme hotovým dressingom šalát a mäso a servírujeme.