- 250 g kuracie prsia alebo vykostené kuracie stehná
- 2 ks cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 čl čerstvo nastrúhaný zázvor
- 2 čl korenie Garam Masala
- sójová omáčka
- chilli
- 1 bal. kurkuma alebo kari
- soľ
- 1 konzerva kokosové mlieko
Kuracie prsia si nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak na plátky. V hlbšej panvici necháme zohriať olej, pridáme cibuľu,cesnak a po chvíľočke aj zázvor
Smažíme, kým cibuľa nezačne mäknúť , potom za stáleho miešania pridávame koreniny. Vznikne nám krásna hnedá masa, ktorú môžeme podliať sójovou omáčkou alebo trochou vody.
"Následne pridáme mäsko a sprudka opečieme. Na záver pridáme konzervu kokosového mlieka (ak máte radi jemnejšie chute, môžete ho zmiešať s trochou šľahačkovej smotany). Dôkladne zamiešame a necháme prevariť."
Podávame s kari ryžou.
Korenie Garam Masala: Pripravíme si 3 PL semien koriandra, 2 PL rímsky kmín, 2 PL semienok kardamonu, 2PL čierne korenie, 1 čl klinčeky, 1 ks škorice Všetko opražíme na slabom ohni cca 10 min na suchej panvici za stáleho miešania, Po vychladnutí pomelieme a pridáme čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok.