Teľacie s jabĺčkami

Teľacie s jabĺčkami
Prísady
  • 3 jablká
  • šťava z citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 0.6 kg teľacieho stehna
  • 4 PL hladkej múky
  • 4 PL oleja
  • 2 PL masla
Postup

Rezne naklepeme, okoreníme, poprášime múkou a na oleji z oboch strán orestujeme. Po niekoľkých minútach pridáme pokrájané, citrónovou šťavou pokvapkané jablká. Všetko zjemníme maslom a dusíme, kým mäso nezmäkne.

Do postrúhanej mrkvy pridáme šťavu z pomaranča, olej, cukor, štipku soli a dôkladne premiešame.

Teľacie servírujeme s dusenými jabĺčkami a mrkvovým šalátom.

Šalát:2 mrkvy, šťava z 1 pomaranča, 1 PL olivového oleja, 1 PL kryštálového cukru a štipka soli