Prísady
- 3 jablká
- šťava z citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
- 0.6 kg teľacieho stehna
- 4 PL hladkej múky
- 4 PL oleja
- 2 PL masla
Postup
Rezne naklepeme, okoreníme, poprášime múkou a na oleji z oboch strán orestujeme. Po niekoľkých minútach pridáme pokrájané, citrónovou šťavou pokvapkané jablká. Všetko zjemníme maslom a dusíme, kým mäso nezmäkne.
Do postrúhanej mrkvy pridáme šťavu z pomaranča, olej, cukor, štipku soli a dôkladne premiešame.
Teľacie servírujeme s dusenými jabĺčkami a mrkvovým šalátom.
Šalát:2 mrkvy, šťava z 1 pomaranča, 1 PL olivového oleja, 1 PL kryštálového cukru a štipka soli