- 1 pohár suchého bieleho vína
- 0.5 kg teľacieho stehna
- 40 g masla
- 24 malých cibuliek
- 2 veľké cibule
- petržlenová vňať
- šalvia
- majoránka
- tymian
- 3 paradajky
- 1 šálka mäsového vývaru
- 1 pohár madeiry
- 1 PL hrubej múky
Pripravíme si 6 veľkých rezňov z pliecka, ktoré dobre naklepeme.
Na plnku si pripravíme mleté mäso s posekanou teľacinou, strúhankou namočenou v mlieku, šalotkou, cibuľovou vňaťou (všetko jemne nakrájané). Všetko spolu zmiešame, pridáme tymian, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku spojíme s rozšľahaným vajcom.
Na rezne navrstvíme pripravenú plnku, zrolujeme ich a pevne zaviažeme niťou alebo špagátom.
Na rozpustenom masle opražíme zo všetkých strán 2 veľké rozkrájané cibule dozlatista. Pridáme rolky, petržlenovú vňať, šalviu, majoránku, tymian a roztlačené paradajky a dusíme 10 min. Zalejeme bielym vínom a vývarom, ochutíme, prikryjeme a pomaly varíme.
Malé cibuľky ošúpeme a varíme v troške vody, do ktorej sme pridali lyžicu masla a cukor. Varíme tak dlho, až skaramelizujú. Mäsové rolky podávame obložené týmito cibuľkami.
Omáčku precedíme, na slabom ohni rozmiešajte s madeirou a zahustite múkou. Rolky prelejte touto omáčkou a môžete podávať
Plnka:250 g mletého mäsa, 150 g posekaného teľacieho mäsa, 1 šálka strúhanky, 0, 5 dcl mlieka, 2 šalotky, 2 zelené cibuľové vňate, posekaná petržlenová vňať, tymian, 1 vajce, soľ, korenie, 2 PL masla, 1 ČL cukru