Prísady
- soľ
- 0.6 kg teľacieho karé
- 30 g masla
- 1 dl dezertného vína alebo vermutu
- petržlenová vňať
- 1 PL hladkej múky
- 2 dl hovädzieho vývaru
- 1 cibuľa
- olej
- čierne alebo biele korenie
Postup
Rezne vyklepeme a obalíme v múke. Rozpálime olej a maslo, položíme pláty mäsa a sprudka orestujeme.
Po chvíli oheň stíšime, mäso podlejeme vývarom a necháme dusiť. Zmäknuté mäso vyberieme a uchováme teplé.
Do výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu a keď je sklovitá, prilejeme vermút. Omáčku povaríme, v prípade potreby môžeme prepasírovať.
Jemnou šťavou prelejeme mäso, dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s dusenou zeleninou a zemiakovým pyré.