Prísady
- mleté čierne korenie
- 1 čl sladkej sójovej omáčky
- olej
- 150 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
- 80 g sterilizovaných kukuričiek
- kápia
- 80 g sterilizovaného hrášku
- 0.6 kg teľacieho mäsa
- soľ
- rasca drvená
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
Teľacie mäso odblaníme a pokrájame na hrubšie rezne. Mierne naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, okoreníme mletým čiernym korením a rascou. Pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme chvíľu postáť.
Na rozohriatom oleji prudko opečieme 3 minúty z každej strany a uložíme na teplý tanier.
Vo výpeku opražíme očistené, pokrájané šampiňóny, obložíme nimi teľacie medailóniky a ozdobíme kukuricou a hráškom.