Teľacie medailóniky

Teľacie medailóniky
Prísady
  • mleté čierne korenie
  • 1 čl sladkej sójovej omáčky
  • olej
  • 150 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
  • 80 g sterilizovaných kukuričiek
  • kápia
  • 80 g sterilizovaného hrášku
  • 0.6 kg teľacieho mäsa
  • soľ
  • rasca drvená
  • 2 strúčiky cesnaku
Postup

Teľacie mäso odblaníme a pokrájame na hrubšie rezne. Mierne naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, okoreníme mletým čiernym korením a rascou. Pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme chvíľu postáť.

Na rozohriatom oleji prudko opečieme 3 minúty z každej strany a uložíme na teplý tanier.

Vo výpeku opražíme očistené, pokrájané šampiňóny, obložíme nimi teľacie medailóniky a ozdobíme kukuricou a hráškom.