Prísady
- 1 cibuľa
- 0.5 kg teľacieho mäsa
- 2 PL oleja
- 0.5 kg teľacieho mäsa
- 600 g koreňovej zeleniny
- 0.5 kg teľacieho mäsa
- 500 g zemiakov
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu
Postup
Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji. Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky. Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.