Teľacia polievka

Teľacia polievka
Prísady
  • 1 cibuľa
  • 0.5 kg teľacieho mäsa
  • 2 PL oleja
  • 0.5 kg teľacieho mäsa
  • 600 g koreňovej zeleniny
  • 0.5 kg teľacieho mäsa
  • 500 g zemiakov
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu
Postup

Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji. Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky. Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne.

Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.