Prísady
- 50 g tvrdého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
- 60 g oleja
- 0.8 kg teľacej hrude
- 40 g masla
- 4 vajcia
Postup
Teľaciu hruď umyjeme, osušíme a rozkrojíme naplocho. Potom ju zľahka naklepeme.
Na panvici rozpustíme časť oleja a masla. Potom pridáme rozšľahané vajcia, zmiešame s postrúhaným syrom, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú petržlenovú vňať a miešame na miernom ohni.
Keď vajíčka začínajú tuhnúť a zmes trochu zhustne, rozotrieme ju na pripravenú hruď, zvinieme ako závin a previažeme bielou niťou. Rozpustíme zvyšok oleja a masla, vložíme osolený a okorenený závin a opečieme ho po oboch stranách na prudkom ohni.
Závin podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni domäkka.
Hotový závin rozviažeme, nakrájame na porcie, upravíme na teplé taniere a prelejeme vlastnou šťavou.
Ako prílohu podávame varené zemiaky a zeleninový šalát.