Prísady
- 2 PL oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL mletej červenej papriky
- 2 PL paradajkového pretlaku
- rasca
- majoránka
- kôra z citróna
- 1 pretlačený cesnak
- 400 g cibule
- 1 kg teľacieho mäsa
- 1 kg teľacieho mäsa
- 1 kg teľacieho mäsa
Postup
Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji. Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky. Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.