Tatársky biftek z nepravej sviečkovej

Tatársky biftek z nepravej sviečkovej
Prísady
  • 600 g falošná hovädzia sviečková
  • 3 ks vajcia
  • 3 ks menšia cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 PL kečup
  • 1 PL horčica
  • 2 čl worcestrová omáčka
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 čl mletá červená paprika
  • 12 ks kapary
  • petržlenová vňať
  • citrón
Postup

Nepravú hovädziu sviečkovú najemno pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme soľ, koreniny, kečup, horčicu, worcestrovú omáčku a najemno posekané kapary.

Všetko dobre premiešame a zo zmesi vytvarujeme malé bochníčky. Každý položíme do stredu taniera alebo plytkej servírovacej nádoby. Tesne pred podávaním na každý vyklepneme surový žĺtok. Tatársky biftek ozdobíme najemno nakrájanou cibuľkou, plátkom citróna a petržlenovou vňaťou.

Servírujeme s hriankami potretými cesnakom.

Tip: Chuť bifteku výrazne zjemníme pridaním pár kvapiek koňaku.