Prísady
- 600 g falošná hovädzia sviečková
- 3 ks vajcia
- 3 ks menšia cibuľa
- soľ
- čierne korenie
- 1 PL kečup
- 1 PL horčica
- 2 čl worcestrová omáčka
- 1 PL olivového oleja
- 1 čl mletá červená paprika
- 12 ks kapary
- petržlenová vňať
- citrón
Postup
Nepravú hovädziu sviečkovú najemno pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme soľ, koreniny, kečup, horčicu, worcestrovú omáčku a najemno posekané kapary.
Všetko dobre premiešame a zo zmesi vytvarujeme malé bochníčky. Každý položíme do stredu taniera alebo plytkej servírovacej nádoby. Tesne pred podávaním na každý vyklepneme surový žĺtok. Tatársky biftek ozdobíme najemno nakrájanou cibuľkou, plátkom citróna a petržlenovou vňaťou.
Servírujeme s hriankami potretými cesnakom.
Tip: Chuť bifteku výrazne zjemníme pridaním pár kvapiek koňaku.