Prísady
- 700 g hovädzie stehno
- 50 g údená slanina
- 2 PL olej
- 200 ml suché červené víno
- 150 ml smotana na šľahanie
- brusnicový kompót
- 50 g parmezán
- mletý muškátový oriešok
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Mäso umyjeme a osušíme. Pokrájame ho na malé kocky, osolíme a okoreníme. Slaninu nakrájame na malé kúsky.
V hrnci rozpálime olej a dáme opražiť slaninu. Slaninu potom vyberieme a odložíme.
Na horúcom tuku opečieme hovädzie mäso.
Zalejeme 150 ml vriacej vody a ešte raz dáme prevariť. Znížime teplotu, hrniec prikryjeme pokrývkou a mäso dusíme asi 60 minút, až je mäkké.
Z hrnca zložíme pokrievku a mäso dáme variť tak dlho, až sa polovica vody vyparí. Vmiešame šľahačku s troškou hl.múky alebo Solamylu, odložené kocky slaniny ,červené víno a kompót a ešte raz privedieme do varu a odstavíme.
Podávame so zemiakovými gnocchi alebo špagetami.