Talianske ragú

Talianske ragú
Prísady
  • 700 g hovädzie stehno
  • 50 g údená slanina
  • 2 PL olej
  • 200 ml suché červené víno
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • brusnicový kompót
  • 50 g parmezán
  • mletý muškátový oriešok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Postup

Mäso umyjeme a osušíme. Pokrájame ho na malé kocky, osolíme a okoreníme. Slaninu nakrájame na malé kúsky.

V hrnci rozpálime olej a dáme opražiť slaninu. Slaninu potom vyberieme a odložíme.

Na horúcom tuku opečieme hovädzie mäso.

Zalejeme 150 ml vriacej vody a ešte raz dáme prevariť. Znížime teplotu, hrniec prikryjeme pokrývkou a mäso dusíme asi 60 minút, až je mäkké.

Z hrnca zložíme pokrievku a mäso dáme variť tak dlho, až sa polovica vody vyparí. Vmiešame šľahačku s troškou hl.múky alebo Solamylu, odložené kocky slaniny ,červené víno a kompót a ešte raz privedieme do varu a odstavíme.

Podávame so zemiakovými gnocchi alebo špagetami.