- 1 kg hovädzie plece
- soľ
- korenie 4 farieb
- 4 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 20 g strúhaný tvrdý syr
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL píniové oriešky
- 400 ml paradajkový pretlak
- olej
- 100 g prosciutto
- hladká múka
- 1 ks vajce
- sušená bazalka
Mäso si narežeme po šírke tak, aby bolo približne všade rovnakej hrúbky. Posolíme a okoreníme čerstvo mletým korením štyroch farieb.
Do misy si pripravíme posekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a roztlačený cesnak.
Píniové oriešky opečieme v rúre vyhriatej na 160 st. cca 5-8 min.. Treba ich sledovať, lebo oriešky sa môžu veľmi rýchlo spáliť. Opečené orieškypridáme k petržlenovej vňati.
Všetko spolu premiešame a natrieme plnku na pripravený plát mäsa.
Na plnku poukladáme plátky prosciutta. Celý plát mäsa s plnkou následne stočíme do rolády a zviažeme, aby sa nám počas pečenie nerozpadla.
Na rozpálenej panvici celý kus rolády narýchlo opečieme zo všetkých strán a preložíme na pekáč.
Roládu prelejeme paradajkovým pretlakom a polovicou šálky červeného vína.
Pekáč prikryjeme, vložíme do rúry rozohriatej na 150 st. a dusíme cca 3 hodiny.
Podávame s domácimi rezancami ochutenými drvenou bazalkou. Príprava: 200 g hl. múka, 2 vajcia, soľ, bazalka 1 čl, 30g masla Do preosiatej múky spravíme jamku, pridáme rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dva diely, každý vyvaľkáme na tenkú placku a dáme na čistú utierku usušiť. Z usušených placiek narežeme rovnako široké pruhy, zložíme ich na seba a pokrájame na rezance široké 0,5 cm, ktoré varíme v posolenej vode 6 minút. Cesto nesolíme, pretože by neuschlo. Uvarené rezance prelejeme čistou vriacou vodou, necháme odkvapkať, prelejeme roztopeným maslom a zľahka premiešame.