Talianske braciole

Talianske braciole
Prísady
  • 1 kg hovädzie plece
  • soľ
  • korenie 4 farieb
  • 4 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 20 g strúhaný tvrdý syr
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL píniové oriešky
  • 400 ml paradajkový pretlak
  • olej
  • 100 g prosciutto
  • hladká múka
  • 1 ks vajce
  • sušená bazalka
Postup

Mäso si narežeme po šírke tak, aby bolo približne všade rovnakej hrúbky. Posolíme a okoreníme čerstvo mletým korením štyroch farieb.

Do misy si pripravíme posekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a roztlačený cesnak.

Píniové oriešky opečieme v rúre vyhriatej na 160 st. cca 5-8 min.. Treba ich sledovať, lebo oriešky sa môžu veľmi rýchlo spáliť. Opečené orieškypridáme k petržlenovej vňati.

Všetko spolu premiešame a natrieme plnku na pripravený plát mäsa.

Na plnku poukladáme plátky prosciutta. Celý plát mäsa s plnkou následne stočíme do rolády a zviažeme, aby sa nám počas pečenie nerozpadla.

Na rozpálenej panvici celý kus rolády narýchlo opečieme zo všetkých strán a preložíme na pekáč.

Roládu prelejeme paradajkovým pretlakom a polovicou šálky červeného vína.

Pekáč prikryjeme, vložíme do rúry rozohriatej na 150 st. a dusíme cca 3 hodiny.

Podávame s domácimi rezancami ochutenými drvenou bazalkou. Príprava: 200 g hl. múka, 2 vajcia, soľ, bazalka 1 čl, 30g masla Do preosiatej múky spravíme jamku, pridáme rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dva diely, každý vyvaľkáme na tenkú placku a dáme na čistú utierku usušiť. Z usušených placiek narežeme rovnako široké pruhy, zložíme ich na seba a pokrájame na rezance široké 0,5 cm, ktoré varíme v posolenej vode 6 minút. Cesto nesolíme, pretože by neuschlo. Uvarené rezance prelejeme čistou vriacou vodou, necháme odkvapkať, prelejeme roztopeným maslom a zľahka premiešame.