Prísady
- 2 zemiaky
- 1 kg bravčového chvosta
- 1 kg bravčové rebrá
- 700 g kyslej kapusty
- 2 hrste sušených hríbov
- 10 sušených sliviek
- 250 g údeného mäsa
- 250 g klobásy
- 2 PL masti
- 2 PL hladkej múky
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL mletá červená paprika
- soľ
- cukor
Postup
Huby preberte, umyte a na 20 min. namočte v studenej vode.
Mäso umyte a uvarte do polomäkka. kapustu vložte do hrnca, zalejte vývarom z mäsa, pridajte huby aj s vodou, pokrájanú klobásu, zemiaky a mäso. Podľa potreby dolejte vodou. Uvarte takmer do mäkka.
Kapustu pokrájajte, ak je veľmi kyslá, prepláchnite ju vodou. Na horúcej masti orestujte pokrájanú cibuľu, pridajte posekaný cesnak, múku a opražte. Poprášte múkou, premiešajte, zalejte studenou vodou, zvarte a potom rozšľahajte metličkou. Vlejte do kapu
Vlejte do kapustnice a varte asi 5 min. Môžete zahustiť smotanou.
TIP: Kapustnica je dobrá aj bez zápražky.