Šťavnaté kuracie fašírky

Šťavnaté kuracie fašírky
Prísady
  • 4 ks kuracie prsia
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 0,5 ks väčšia cuketa
  • petržlenová vňať nasekaná nadrobno
  • jarná cibuľka
  • 2 ks vajcia
  • sušené oregano, bazalka
  • 2 čl majorán
  • soľ, čierne korenie
  • trochu strúhaného tvrdého syra (nemusí byť)
  • strúhanka
Postup

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemnú, trochu mazľavejšiu hmotu. Masu z kuracieho mäsa si dáme do misky . (ak nemáme mixér, môžeme použiť mlynček na mäso).

Potom dáme do mixéra očistíme cibuľu a strúčiky cesnaku, pridáme k nim zelenú cibuľku alebo pažítku, čerstvú petržlenovú vňať a všetko vymixujeme na rovnako hladkú a jemnú zmes. Tú potom pridáme k rozmixovanému mäsu a zamiešame.

"Na strúhadle si postrúhame umytú cuketu aj so šupou, posolíme a necháme trošku postáť, aby pustila vodu. Vyžmýkame ju a pridáme soľ, čierne korenie, bazalku, oregano, majorán a znovu všetko dôkladne zamiešame. "

Vajce (ak je menšie, tak 2)si oddelíme na bielok a žĺtok. Bielok vyšľaháme na sneh a žĺtok na nadýchanú svetlú hmotu. Najprv v mäsovej zmesi zapracujeme žĺtok, zamiešame a potom pridáme aj bielkový sneh. Na základe hustoty potom pridáme ešte trochu škrobu, aby sme mali kompaktnú zmes.

Môžeme pridať aj trošku strúhaného syra, ktorý fašírky lepšie spojí, dodá im chuť a urobí ich ešte šťavnatejšími.

Následne z hmoty formujeme fašírky a obaľujeme ich v strúhanke. Môžeme ich smažiť na rozpálenom oleji z každej strany, alebo si prichystať zdravšiu pečenú verziu.

Obalené fašírky naukladáme na papier na pečenie a potrieme olejom pomocou.Potom ich pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút. Následne ich môžeme otočiť, pridáme teplotu asi na 220 stupňov a dopekáme, pokiaľ nemajú zlato-hnedú farbu a chrumkavý povrch.