- 500 g srnčie karé alebo sviečkovica
- 80 g olej
- 50 g cibuľa
- 300 g čerstvá zelenina (mrkva, zeler, hrášok, pór, paradajky)
- 100 g huby kuriatka
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušené borievky
Srnčie mäso nakrájame a necháme chvíľku odležať naložené v oleji. Pripravíme si ostatné suroviny.
Na rozpálenej panvici prudko orestujeme mäso, pridáme na lupienky nakrájanú cibuľu, na šikmé kolieska nakrájanú mrkvu a na hranolky nakrájaný zeler.
Pridáme drvené borievky a drvené nové korenie. Premiešame a pridáme restovať lesné kuriatka.
Sparíme a ošúpeme paradajky a nakrájané ich pridáme k mäsu. Premiešame, prilejeme asi deci vody, zakryjeme pokrievkou a pomaly dusíme za občasného podlievania troškou vody. Dusíme, kým mäso a zelenina nezmäkne.
Nakoniec pridáme očistené guľky hrášku a nasekaný pór. Ďalej nedusíme, len premiešame, chvíľku povaríme a necháme odpariť prebytočnú tekutinu.
Podávame s cestovinou, zemiakmi či ryžou.