Prísady
- 1.5 kg sliepky po vyvarení z polievky
- 1.5 kg sliepky po vyvarení z polievky
- 2 cibule
- 1 bobkový list
- celé čierne korenie
- 3 PL masla
- 4 PL hladkej múky
- 150 g sterilizovaného hrášku
- 150 g sladkej smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 PL kari korenia
- citrónovú šťavu
Postup
Mäso, cibuľu, celé čierne korenie a bobkový list uvaríme, vyberieme a necháme vychladnúť.
Uvarené, vychladené slepačie mäso oberieme z kostí a nakrájame na kúsky.
Na panvici roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, korení a karí korením, chvíľu popražíme a zalejeme troškou vývaru.
Do omáčky vložíme pokrájané mäso a odkvapkaný hrach z konzervy, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Hotové jedlo zjemníme sladkou smotanou.