Sliepka na karí

Sliepka na karí
Prísady
  • 1.5 kg sliepky po vyvarení z polievky
  • 1.5 kg sliepky po vyvarení z polievky
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • celé čierne korenie
  • 3 PL masla
  • 4 PL hladkej múky
  • 150 g sterilizovaného hrášku
  • 150 g sladkej smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL kari korenia
  • citrónovú šťavu
Postup

Mäso, cibuľu, celé čierne korenie a bobkový list uvaríme, vyberieme a necháme vychladnúť.

Uvarené, vychladené slepačie mäso oberieme z kostí a nakrájame na kúsky.

Na panvici roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, korení a karí korením, chvíľu popražíme a zalejeme troškou vývaru.

Do omáčky vložíme pokrájané mäso a odkvapkaný hrach z konzervy, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

Hotové jedlo zjemníme sladkou smotanou.