Prísady
- 1.5 kg sliepky
- 1.5 kg sliepky
- 20 g masla
- 20 g múky
- 4 dl mlieka
- 1 vajce
- 2 dl smotany
- 50 g strúhaného syra
- strúhaný muškátový orech
- majoránka
- 1 bobkový list
- rozmarín
- petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Vnútro sliepky potrite majoránom, korením a nechajte 12 hod odstáť v chladničke.
Na druhý deň sliepku vložte do horúcej vody ochutenej soľou, bobkovým listom, rozmarínom a petržlenovou vňaťou. Prikrytú varte dovtedy, kým nezmäkne natoľko, že ho môžete obrať z kostí. Obraté mäso nakrájajte na širšie kusy.
Medzitým uvarte široké rezance, dajte ich do ohňovzdornej misy a na ne položte kúsky mäsa.
Z masla, múky a mlieka uvarte bešamel, ktorý po odstavení z ohňa zmiešajte s vajcom, smotanou, strúhaným syrom, soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Dobre vymiešajte a nalejte na mäsovú cestovinu.
Na záver posypte strúhaným syrom a zapečte v rúre.