Slepačie rezance

Slepačie rezance
Prísady
  • 1.5 kg sliepky
  • 1.5 kg sliepky
  • 20 g masla
  • 20 g múky
  • 4 dl mlieka
  • 1 vajce
  • 2 dl smotany
  • 50 g strúhaného syra
  • strúhaný muškátový orech
  • majoránka
  • 1 bobkový list
  • rozmarín
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Postup

Vnútro sliepky potrite majoránom, korením a nechajte 12 hod odstáť v chladničke.

Na druhý deň sliepku vložte do horúcej vody ochutenej soľou, bobkovým listom, rozmarínom a petržlenovou vňaťou. Prikrytú varte dovtedy, kým nezmäkne natoľko, že ho môžete obrať z kostí. Obraté mäso nakrájajte na širšie kusy.

Medzitým uvarte široké rezance, dajte ich do ohňovzdornej misy a na ne položte kúsky mäsa.

Z masla, múky a mlieka uvarte bešamel, ktorý po odstavení z ohňa zmiešajte s vajcom, smotanou, strúhaným syrom, soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Dobre vymiešajte a nalejte na mäsovú cestovinu.

Na záver posypte strúhaným syrom a zapečte v rúre.