Prísady
- 1 cibuľa
- 1 kg hovädzích kostí
- 0.5 kg hovädzieho mäsa
- 2 vajcia
- 1 citrón
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 2 PL oleja
- soľ
- 250 g múky
Postup
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody, pridáme paradajkový pretlak a privedieme do varu. Hovädzie mäso pomelieme, zmiešame s nasekanou cibuľou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Z múky, vajec a vody vypracujeme cesto. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme malé štvorce o veľkosti 4 x 4 cm, ktoré naplníme mäsom a zvinieme.
Rolky opečieme na oleji, vložíme do polievky a varíme asi 15 minút.
Z 1 lyžice múky a 2 lyžíc oleja pripravíme zápražku. Vmiešame ju do polievky a necháme prejsť varom.
Hotovú polievku pokvapkáme citrónovou šťavou, podľa chuti osolíme a ihneď podávame.