Šalát s grilovanou kuracinou a jahodami

Šalát s grilovanou kuracinou a jahodami
Prísady
  • 300 g kuracie prsia
  • 2 hrste baby špenát
  • 1 hrsť nakrájané jahody
  • 1 ks avokádo
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • dijonská horčica
  • mandle na posypanie
  • 2 PL olivový olej extra panenský
  • Dressing:
  • 4 PL olivový olej extra panenský
  • 1 PL jablčný ocot
  • 1 PL med
  • 1 PL citrónová šťava
  • morská soľ
Postup

 
Na panvici si na silnejšom ohni opečieme kuracie prsia nakrájané na rezance, do ktorých some vmasírovali dijonskú horčicu, morskú soľ a čierne korenie (Cca 6-8 minút)


Vo vedľajšej mištičke si rozmiešame všetky ingrediencie na dressing.

Do šalátovej misy dáme špenát, nakrájané jahody a avokádo, pridáme dressing a zľahka premiešame.


Šalát servírujeme na tanieroch, na vrch poukladáme opečené kúsky kuracích pŕs a celé to ešte prekvapkám olivovým olejom

.

Namiesto kuracích pŕs môžeme pokojne použiť aj iné biele mäso (morčacie, ryby) a pre milovníkov pikantných chutí odporúčame pridať sušené čili lupienky.