Prísady
- 300 g kuracie prsia
- 2 hrste baby špenát
- 1 hrsť nakrájané jahody
- 1 ks avokádo
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- dijonská horčica
- mandle na posypanie
- 2 PL olivový olej extra panenský
- Dressing:
- 4 PL olivový olej extra panenský
- 1 PL jablčný ocot
- 1 PL med
- 1 PL citrónová šťava
- morská soľ
Postup
Na panvici si na silnejšom ohni opečieme kuracie prsia nakrájané na rezance, do ktorých some vmasírovali dijonskú horčicu, morskú soľ a čierne korenie (Cca 6-8 minút)
Vo vedľajšej mištičke si rozmiešame všetky ingrediencie na dressing.
Do šalátovej misy dáme špenát, nakrájané jahody a avokádo, pridáme dressing a zľahka premiešame.
Šalát servírujeme na tanieroch, na vrch poukladáme opečené kúsky kuracích pŕs a celé to ešte prekvapkám olivovým olejom .
Namiesto kuracích pŕs môžeme pokojne použiť aj iné biele mäso (morčacie, ryby) a pre milovníkov pikantných chutí odporúčame pridať sušené čili lupienky.