Prísady
- provensálske korenie
- 1 kg rybieho filé
- soľ
- 1 čl horčica
- 2 PL olej
- 1 na kolieska pokrájanú cibuľu
- mletú červenú papriku
- šampiňóny
- sladká smotana
Postup
Rybie filé naporcujeme na plátky, osolíme a potrieme horčicou. Do pekáča nalejeme olej, poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na to poukladáme plátky filé
Posypeme mletou červenou paprikou,provensálskym korením. Pridáme šampiňóny pokrájanými na plátky, podlejeme trochou vody a dáme zapiecť na 20 minút do vyhriatej rúry.
Medzitým rozšľaháme smotanu s trochou múky. Po 20 minútach vyberieme pekáč z rúry, filé zalejeme smotanou a dáme ho späť ešte asi na 10 minút zapekať.
Servírujeme s pečenými alebo varenými zemiačikmi.