Rybie filé na francúzsky spôsob

Rybie filé na francúzsky spôsob
Prísady
  • provensálske korenie
  • 1 kg rybieho filé
  • soľ
  • 1 čl horčica
  • 2 PL olej
  • 1 na kolieska pokrájanú cibuľu
  • mletú červenú papriku
  • šampiňóny
  • sladká smotana
Postup

Rybie filé naporcujeme na plátky, osolíme a potrieme horčicou. Do pekáča nalejeme olej, poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na to poukladáme plátky filé

Posypeme mletou červenou paprikou,provensálskym korením. Pridáme šampiňóny pokrájanými na plátky, podlejeme trochou vody a dáme zapiecť na 20 minút do vyhriatej rúry.

Medzitým rozšľaháme smotanu s trochou múky. Po 20 minútach vyberieme pekáč z rúry, filé zalejeme smotanou a dáme ho späť ešte asi na 10 minút zapekať.

Servírujeme s pečenými alebo varenými zemiačikmi.