Prísady
- 600 g bravčová panenka
- 200 g špargľa zelená
- 2 PL horčica
- 350 g zemiaky
- 1 ks cvikľa
- 2 dl mlieko
- 100 g maslo
- morská soľ
- čierne korenie
- 1 ks cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 200 g baby špenát
- slnečnicový olej
Postup
Bravčovú panenku narežeme pozdĺž vlákien, vyklepeme natenko, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty, poukladáme na mäso a zrolujeme.
Povrch rolky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Dopečieme v rúre pri teplote 160°C cca 20 minút.
Cviklové pyré: Očistené zemiaky a cviklu uvaríme v slanej vode a vymixujeme na kašu. Zjemníme maslom a mliekom a dochutíme soľou
Príloha: Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak osmažíme do sklovita na oleji, pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a krátko ešte krátko orestujeme.