Roláda z panenky a špargle s cvikľovým pyré

Roláda z panenky a špargle  s cvikľovým pyré
Prísady
  • 600 g bravčová panenka
  • 200 g špargľa zelená
  • 2 PL horčica
  • 350 g zemiaky
  • 1 ks cvikľa
  • 2 dl mlieko
  • 100 g maslo
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnak
  • 200 g baby špenát
  • slnečnicový olej
Postup

Bravčovú panenku narežeme pozdĺž vlákien, vyklepeme natenko, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.

Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty, poukladáme na mäso a zrolujeme.

Povrch rolky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Dopečieme v rúre pri teplote 160°C cca 20 minút.

Cviklové pyré: Očistené zemiaky a cviklu uvaríme v slanej vode a vymixujeme na kašu. Zjemníme maslom a mliekom a dochutíme soľou

Príloha: Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak osmažíme do sklovita na oleji, pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a krátko ešte krátko orestujeme.