Prísady
- 0.5 kg teľacieho mäsa z krku
- 40 g paradajkové pyré
- soľ
- voda
- zelená petržlenová vňať
- 120 g koreňovej zeleniny
- 300 g ryže
- 40 g oleja
- 100 g strúhaný tvrdý syr
Postup
Teľacie mäso umyjeme a pokrájame na drobné kocky.
Nadrobno pokrájanú cibuľku speníme na oleji , pridáme mäso, paradajkové pyré a očistenú pokrájanú zeleninku. Všetko jemne posolíme,trochu podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.
Potom pridáme prebratú a umytú ryžu, podlejeme vodou, zamiešame, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry dusiť. Po udusení primiešame posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Pred podávaním posypeme nastrúhaným syrom.Podávame s kyslou uhorkou alebo šalátom z čerstvej zeleninky.