Pstruh so slaninkou

Pstruh so slaninkou
Prísady
  • 0.7 kg pstruha
  • 150 g plátkov prerastenej slaniny
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • čerstvý tymian
  • korenie na ryby
  • trošku šťavy z citróna
Postup

Olej zmiešame so soľou, čiernym korením a prelisovaným cesnakom. Touto zmesou potrieme umytého a osušeného pstruha.

Posypeme ho korením na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme na chladné miesto odležať asi na 40 minút.

Odležaného pstruha naplníme kúskami slaniny, kolieskami cibule a lístkami tymianu.

Po naplnení okraje ryby spojíme grilovacími ihlami, preložíme do grilovacej mriežky na ryby a na rozpálenom grile opečieme.