Prísady
- 1.5 kg hovädzie rebrá
- 2 PL oleja
- 0.25 hrnčeka hladká múka
- 1 ks nadrobno nasekaná cibuľa
- 1 čl soľ
- 1 hrnček čili omáčka
- 0,25 hrnčeka nadrobno nasekaných kyslých uhoriek
- mleté čierne korenie
- oregano
- tymián
- 0,25 hrnčeka vriacej vody
Postup
Z hovädzích rebier odkrojíme prebytočný tuk. Opláchneme ich a dobre osušíme.
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej na stredne silnom ohni, rebrá z oboch strán poprášime múkou a opečieme ich v oleji dohneda.
Následne ich vyberieme a položíme na dosku. Oddelíme všetok tuk z hrnca, až na jednu PL. Vhodíme cibuľku a osmažíme ju dočervena. Pridáme soľ a ostatné koreniny, zalejeme vodou, zmiernime oheň a pridáme čili omáčku, uhorky a opečené rebrá.
Kastról prikryjeme a necháme na miernom ohni 10 minút. Potom dáme rebrá piecť do horúcej rúry v uzavretom pekáči, až kým zmäknú (približne hodinu).
Hotové rebrá ihneď podávame s chlebom alebo zemiakovými hranolkami.