Pravé texaské hovädzie rebrá

Pravé texaské hovädzie rebrá
Prísady
  • 1.5 kg hovädzie rebrá
  • 2 PL oleja
  • 0.25 hrnčeka hladká múka
  • 1 ks nadrobno nasekaná cibuľa
  • 1 čl soľ
  • 1 hrnček čili omáčka
  • 0,25 hrnčeka nadrobno nasekaných kyslých uhoriek
  • mleté čierne korenie
  • oregano
  • tymián
  • 0,25 hrnčeka vriacej vody
Postup

Z hovädzích rebier odkrojíme prebytočný tuk. Opláchneme ich a dobre osušíme.

Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej na stredne silnom ohni, rebrá z oboch strán poprášime múkou a opečieme ich v oleji dohneda.

Následne ich vyberieme a položíme na dosku. Oddelíme všetok tuk z hrnca, až na jednu PL. Vhodíme cibuľku a osmažíme ju dočervena. Pridáme soľ a ostatné koreniny, zalejeme vodou, zmiernime oheň a pridáme čili omáčku, uhorky a opečené rebrá.

Kastról prikryjeme a necháme na miernom ohni 10 minút. Potom dáme rebrá piecť do horúcej rúry v uzavretom pekáči, až kým zmäknú (približne hodinu).

Hotové rebrá ihneď podávame s chlebom alebo zemiakovými hranolkami.