Pľúcka na smotane

Pľúcka na smotane
Prísady
  • 3 zrnká čierneho korenia
  • 1 bobkový list
  • 50 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 2.5 dl sladkej smotany
  • kôpor
  • ocot
  • soľ
  • 250 g bravčových pľúcok
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 1 cibuľa
  • 3 zrnká nového korenia
Postup

Do vody dáme pľúcka, zeleninu, korenie a varíme asi 1 hodinu. Uvarené pľúcka vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté pokrájame na malé kúsky.

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom z pľúc, smotanou, posekaným kôprom a dobre povaríme. Do hotovej omáčky dáme pokrájané pľúcka. Dochutíme octom a soľou.

Podávame s knedľou, alebo so zemiakovou kašou.