Prísady
- 3 zrnká čierneho korenia
- 1 bobkový list
- 50 g masla
- 40 g hladkej múky
- 2.5 dl sladkej smotany
- kôpor
- ocot
- soľ
- 250 g bravčových pľúcok
- 150 g koreňovej zeleniny
- 1 cibuľa
- 3 zrnká nového korenia
Postup
Do vody dáme pľúcka, zeleninu, korenie a varíme asi 1 hodinu. Uvarené pľúcka vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté pokrájame na malé kúsky.
Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom z pľúc, smotanou, posekaným kôprom a dobre povaríme. Do hotovej omáčky dáme pokrájané pľúcka. Dochutíme octom a soľou.
Podávame s knedľou, alebo so zemiakovou kašou.