Prísady
- 2 cibule
- 1 kg bravčových pľúc
- 0.5 litra kyslej smotany
- 2 mkrvy
- 1 petržlen
- 1 menší zeler
- horčica
- ocot
- 3 PL hladkej múky
- 2 PL masti
- bobkový list
- celé čierne korenie
- mleté čierne korenie
- soľ
- cukor
Postup
Umyté pľúca dajte do vriacej slanej vody. Pridajte celé čierne korenie, bobkový list, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler.
Uvarené pľúcka vyberte a nakrájajte na drobné rezančeky.
Z masti a múky pripravte zápražku, podlejte vývarom z pľúcok a pridajte horčicu, ocot, cukor, nakrájané pľúcka a prevarte. Nakoniec pridajte kyslú smotanu.
Podávajte s knedľou alebo s cestovinami.