Prísady
- 750 g bravčového karé s kosťou
- 40 g cibule
- 40 g masti
- 100 g šunky alebo mäkkej salámy
- 40 g údenej slaniny
- 200 g kyslej kapusty
- soľ
- mleté čierne korenie
- 20 g hladkej múky
- 20 g masla
Postup
Z mäsa nasekáme 4 rebierka, do každého urobíme nožom otvor, trochu ich naklepeme a naplníme. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme na kocky pokrájanú šunku, slaninu, chvíľu opražíme. Potom pridáme posekanú kapustu a znovu chvíľu dusíme.
Zmesou naplníme mäso. Otvor zopneme ihlou, aby počas pečenia plnka nevypadávala. Naplnené rebierka osolíme, okoreníme a opečieme na masti po oboch stranách.
Opečené karé podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Udusené karé vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, trošku opražíme a znovu podlejeme vodou. Necháme povariť.
Hotovú šťavu precedíme, zjemníme maslom. Karé prelejeme šťavou a podávame so zemiakmi.