Plnená paprika s mletým mäsom

Plnená paprika s mletým mäsom
Prísady
  • 500 g mleté mäso
  • 3 ks vajce
  • morská soľ
  • 5 guličiek čierne korenie celé
  • mletá sladká paprika
  • majorán
  • 6 ks zelené papriky
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1000 ml pasírované paradajky
  • 2 Pl paradajkový pretlak
  • 4 ks bobkový list
  • 6 guličiek nové korenie
  • 1 l ľahký vývar - slepačí
  • 2 Pl rastlinný olej
  • 150 g guľatozrná ryža
  • 1 Pl kryštálový cukor
Postup

Ryžu namočíma na cca 1 hod do studenej vody, následne vodu zlejeme, pridáme znovu do ryže cca 300 ml vody, osolíme, uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.

Potom ryžu premiešame s mäsom, celými vajíčkami, prelisovaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením, majoránom a mletou paprikou.

Vo veľkom hrnci speníme nasekanú cibuľku, a keď zmäkne pridáme pasírované paradajky, pretlak, bobkový list, zrniečka nového a čierneho korenia a prilejeme vývar.

Z paprík odrežeme vrchnú časť a vnútro očistíme od zrniečok. Papriky naplníme mäsovou plnkou a vložíme do zahrievanej omáčky. Zo zvyšku plnky tvarujeme väčšie guličky a odložíme ich bokom.

Varíme prikryté na miernom ohni cca 20 min. Potom do omáčky pridáme aj mäsové guľky a varíme ešte cca 30 minút.

Nakoniec omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme tiež cukor.

Podávame s chlebom, varenými zamiakmi alebo kysnutou knedľou.