Prísady
- 2.5 kg kačica
- 250 g mletého bravčového mäsa
- cibuľa
- 2 zväzky petržlenovej vňate
- 1 staršia žemľa
- vajce
- 100 g podusených húb
- masť
- mleté čierne korenie
Postup
Prsnú kosť mladej očistenej kačice odstránime tlakom zvonka cez jej vnútro.
Pomleté mäso zmiešame s postrúhanou a na masti upraženou cibuľou, 1 zväzkom nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, namočenou žemľou, korením, vajcom, podusenými hubami.
Pripravenou zmesou naplníme vnútro kačice a otvor zašijeme.
Prikryjeme listami petržlenu, zabalíme do alobalu a pečieme v rúre na malom ohni 90-120 min.
Potom alobal otvoríme a keď kačica nie je ešte dostatočne červená, vložíme ju naspäť, aby sa dopiekla.
Podávame so zemiakmi.