Plnená kačica

Plnená kačica
Prísady
  • 2.5 kg kačica
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • cibuľa
  • 2 zväzky petržlenovej vňate
  • 1 staršia žemľa
  • vajce
  • 100 g podusených húb
  • masť
  • mleté čierne korenie
Postup

Prsnú kosť mladej očistenej kačice odstránime tlakom zvonka cez jej vnútro.

Pomleté mäso zmiešame s postrúhanou a na masti upraženou cibuľou, 1 zväzkom nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, namočenou žemľou, korením, vajcom, podusenými hubami.

Pripravenou zmesou naplníme vnútro kačice a otvor zašijeme.

Prikryjeme listami petržlenu, zabalíme do alobalu a pečieme v rúre na malom ohni 90-120 min.

Potom alobal otvoríme a keď kačica nie je ešte dostatočne červená, vložíme ju naspäť, aby sa dopiekla.

Podávame so zemiakmi.