Pikantné pečené kačacie stehná

Pikantné pečené kačacie stehná
Prísady
  • 1 kg kačacie stehná
  • 200 g mrkvy
  • 200 g cukety
  • 2 PL broskyňového lekváru
  • olej
  • petržlenová vňať
  • soľ
Postup

Umyté a osušené kačacie stehná posoľte a na 30 min odložte na chladné miesto. Potom ich z oboch strán prudko opečte na oleji a preložte do pekáča.

Podlejte ich výpekom, vodou a prikryté pečte. Podľa potreby podlievajte vodou.

Pred dopečením potrite stehná broskyňovým lekvárom a pečte už odkryté.

Na tenké pásiky nakrájanú mrkvu a cuketu povaríme v osolenej vode. Potom ju vyberieme, necháme vychladnúť a prudko ju opečieme na oleji.

Upečené kačacie stehná podávame so zeleninovou prílohou ozdobenou petržlenovou vňaťou.