Perkelt z králika

Perkelt z králika
Prísady
  • 1králik ks králičie mäso
  • 1 ks cibuľka
  • 250 ml smotana kyslá
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 1 čl mletá sladká paprika
  • 1 čl solamyl
  • 3 ks bobkový list
  • 4 ks nové korenie
  • 0,5 dl ovocný likér
  • 0,5 mocca lyžičky mletý muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
Postup

Mäsko narežeme na kusy, cibuľu na drobno a do hrnca dáme troška oleja kde cibuľku orestujeme.

Orestované mäso podlejeme vodou a dusíme. Pridáme mletú papriku, bobkový list, novékorenie a trošku čierneho korenia, prípadne mletého muškátového orieška (cca štvrť mocca lyžičky)

Obe smotany rozmiešame so Solamylom a pomaly vlievame za stáleho miešania do uduseného králičieho mäsa. Môžeme pridať trochu čerešňového či višňového likéru.

Podávame s kysnutou knedľou alebo zemiakovými haluškami.