Prísady
- 1králik ks králičie mäso
- 1 ks cibuľka
- 250 ml smotana kyslá
- 200 ml smotana na šľahanie
- 1 čl mletá sladká paprika
- 1 čl solamyl
- 3 ks bobkový list
- 4 ks nové korenie
- 0,5 dl ovocný likér
- 0,5 mocca lyžičky mletý muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
Postup
Mäsko narežeme na kusy, cibuľu na drobno a do hrnca dáme troška oleja kde cibuľku orestujeme.
Orestované mäso podlejeme vodou a dusíme. Pridáme mletú papriku, bobkový list, novékorenie a trošku čierneho korenia, prípadne mletého muškátového orieška (cca štvrť mocca lyžičky)
Obe smotany rozmiešame so Solamylom a pomaly vlievame za stáleho miešania do uduseného králičieho mäsa. Môžeme pridať trochu čerešňového či višňového likéru.
Podávame s kysnutou knedľou alebo zemiakovými haluškami.