Prísady
- 300 g pečeň bravčová
- 600 g zemiaky
- 2 ks vajce
- 1 ks cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- strúhanka
- olej
Postup
Očistené zemiaky a umytú usušenú bravčovú pečeň pokrájame na malé kúsky.
Cibuľu nakrájame na štvrťky a spolu so zemiakmi nadrobno rozsekáme na kuchynskom drviči, prípadne na hrubšie zmixujeme . Pridáme k tomu bravčovú pečeň, ktorú pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Z vajec si oddelíme bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh.
Do pečeňovej zmesi pridáme žĺtka, soľ, čierne korenie a strúhanku na zahustenie celej hmoty.
Do hmoty nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh.
Na panvici si rozpálime olej a do neho pomocou lyžice vkladáme kopčeky pečeňovej hmoty z ktorých tvarujeme rezne. Osmažíme do zlatista približne 5-7 minút z každej strany.
Podávame s novými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a uhorkovým šalátom.