Penové rezne z bravčovej pečene

Penové  rezne z bravčovej pečene
Prísady
  • 300 g pečeň bravčová
  • 600 g zemiaky
  • 2 ks vajce
  • 1 ks cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • strúhanka
  • olej
Postup

Očistené zemiaky a umytú usušenú bravčovú pečeň pokrájame na malé kúsky.

Cibuľu nakrájame na štvrťky a spolu so zemiakmi nadrobno rozsekáme na kuchynskom drviči, prípadne na hrubšie zmixujeme . Pridáme k tomu bravčovú pečeň, ktorú pomelieme na mäsovom mlynčeku.

Z vajec si oddelíme bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh.

Do pečeňovej zmesi pridáme žĺtka, soľ, čierne korenie a strúhanku na zahustenie celej hmoty.

Do hmoty nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh.

Na panvici si rozpálime olej a do neho pomocou lyžice vkladáme kopčeky pečeňovej hmoty z ktorých tvarujeme rezne. Osmažíme do zlatista približne 5-7 minút z každej strany.

Podávame s novými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a uhorkovým šalátom.