- 1 kg opracovaný králik bez hlavy
- jedlé droby
- 150 g kačacej alebo husacej masti
- 3 rožky (žemle)
- 2 stredne veľké cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 vajcia
- mleté čierne korenie
- majorán
- petržlenová vňať
- soľ
- mlieko
Opracovaného a osušeného králika nasolíme a pripravíme si plnku.
Na kačacej prípadne husacej masti opražíme cibuľu, nadrobno pokrájané králičie srdce a obličky a po ich zmäknutí pridáme pokrájanú králičiu pečeň.
Do opraženej zmesi vsypeme nadrobno pokrájané rožky alebo žemle (1 x 1 x 1 cm), pridáme mlieko, 2 vajcia, mleté čierne korenie, posekanú pertržlenovú vňať, malé množstvo prelisovaného cesnaku a drveného majoránu. Hmotu dôkladne premiešame (zhomogenizujeme) a dochutíme.
Pripravenou plnkou králika naplníme, zašijeme bielou bavlnenou niťou, vložíme na pekáč. Podlejeme trochou vody a počas pečenia potierame kačacou alebo husacou masťou. Králika aspoň raz obrátime na druhú stranu.
Mäso je chutnejšie, keď takto pripraveného králika pečieme spolu s vykŕmenou kačicou.
Mäso z králikov starších ako 6 mesiacov pred pečením obvaríme (dĺžka závisí od veku), pričom dávame pozor, aby sa mäso nezačalo oddeľovať. Po vložení do pekáča postupujeme opísaným spôsobom.