Prísady
- 100 ml mlieka
- 0.75 kg bravčového bôčika bez kosti
- 1 kg bravčového bôčika s kosťou
- 2 žemle
- 1 vajce
- 2 hydinové pečene,
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- majoránka
- olej
Postup
Bravčový bôčik upravíme tak, že ostrým nožom narežeme otvor, čím vznikne vrecko.
Žemle pokrájame, vložíme do misy a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vajce, pomleté hydinové pečene, očistenú pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom a premiešame.
Plnkou naplníme upravený bôčik, otvor zašijeme alebo uzavrieme grilovacími ihlami a kožu ozdobne narežeme.
Uložíme do vymasteného pekáča, osolíme, pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre domäkka.