Prísady
- 1 ks zadná čať králika
- 2 PL olej
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 ks cibuľa
- 200 ml zeleninový vývar
- 1 PL horčica
- 1 čl sušená bazalka
- 150 ml smotana na šľahanie
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Mäso umyjeme, odblaníme a osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, osolíme, okoreníme a niekoľko hodín necháme na chladnom mieste.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka.
Počas pečenia mäso obraciame, prelievame šťavou a podlievame zvyšným vývarom.
Keď mäso zmäkne odkryjeme ho, polejeme šľahačkovou smotanou rozšľahanou s horčicou a bazalkou a dopečieme do zlatista.
(Do smotany môžeme zašľahat trošku zemiakového škrobu prípdne hl.múky, aby sa nezhrudkovatela).
Podávame s cestovinami alebo haluškami.