Pečený bôčik s citrónom, fenyklom a olivami

Pečený bôčik s citrónom, fenyklom a olivami
Prísady
  • 4 ks steaky z pravej hovädzej sviečkovice
  • 3 dl suché červené víno
  • 2 ks bobkový list
  • 3 ks nové korenie
  • 4-6 ks čierne korenie
  • 2 PL olivový olej
  • 1 ks cibuľa
  • 2 vetvičky čerstvý rozmarín
  • morská soľ
Postup

V miske zmiešame červené víno, bobkové listy, guľôčky nového a čierneho korenia, olivový olej, najemno nasekanú cibuľu a lístky čerstvého rozmarínu.

Steaky z hovädzej sviečkovice zalejeme pripravenou marinádou a marinujeme v chladničke celú noc.

Steaky grilujeme na rozpálenom grile z každej strany približne 5 minút. Pred servírovaním ochutíme soľou a mletým čiernym korením.