Prísady
- 0.75 kg bravčového bôčika s kosťou
- 0.5 kg bravčového bôčika bez kosti
- soľ
- mleté čierne korenie
- 300 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- olej
- cesnak
Postup
Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostred rozrežeme tak, by vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor po naplnení zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak, aby plnka počas pečenia nevytiekla.
Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka.
Podávame s opekanými zemičikmy, prípadne s kyslou kapustou.
Plnka: Nadrobno pokrájanú cibuľku opražíme na oleji, pridáme kyslú kapustu, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak a podusíme